Ketä mediassa on ”lupa” pilkata.

Mediassa olevien ihmisten kyseenalaistaminen ja pilkkaaminen on ollut isoissa otsikoissa viime päivinä. On tullut esiin monenlaisia kaltoinkohteluita. Me too -kampanjan kautta ja nyt erään kuuluisan naistoimittajan tekemä haastattelu missistä, joka on erittäin usein esillä mediassa. Jokainen meistä on omanlaisensa persoona, joka kokee asiat omalla tavallaan.  

Itse olen omakohtaisesti huomannut selkeää eroa miten ihmistä, joka tulee julkisuuteen tosi tv:n kautta ”saa” pilkata ihan luvan kanssa tv- ja muissa haastatteluissa. Me tosi tv:n kautta julkisuuteen tulleet  emme ole edes ihmisiä. Pikemminkin julkisia sylkykuppeja, joita sekä jotkut toimittajat, että kansa saavat halveerata miten hyvänsä. Sellainen kohtelu on julkista kiusaamista mitä ei kukaan myönnä eikä sano ääneen, mutta minä sanon. Kokemuksia minulla on runsaasti aiheesta mm. Muutamia radiohaastatteluja ei kohdaltani julkaistu, kun vastauksistani ei saanutkaan revittyä mitään pilkattavaa, eikä haastattelija saanut kuulijoille toivomaansa moraali infarktia. 

Olen ollut myös mm. Enbuske ja Linnanahde Crewssä  muutamia kertoja. Kyseisessä ohjelmassa koin, että minua pilkattiin ja puututtiin, jopa siihen mitä minusta heidän kuvitelmiensa mukaan tulisi tulevaisuudessa. Ties kuinka monennen kerran tuotiin esiin erään kuuluisan suomalaisen ”kohublondin”  negatiiviset edesottamukset, että sellainen tulevaisuus minulle mahdollisesti on tulossa. Haastattelu meni omalta osaltani erittäin hyvin mutta pilkkaava yleisö suorastaan mylvi katsomossa aina, kun haastattelija teki kysymyksen jossa minua halveerattiin. Mediassa on otsikoita milloin kenenkin syöksykierteestä. Itse ymmärrän hyvin miksi niin moni ei jaksa. Uusia päänahkoja janoava kansa saa suurinta mielihyvää näistä syöksykierteistä miten kukakin on romahtanut ja siitä saa jokainen kiusaaja isomman riemun, kuin mistään maailmanmestaruudesta. Niinpä erityisesti tv- haastatteluissa toimittaja omalla asenteellaan haastateltavan suhteen näyttää esimerkkiä onko hyväksyttävää vai ei kyseenalaistaa haastateltava mediapersoonana, joka väistämättä vaikuttaa miten häneen yleisesti suhtaudutaan jatkossa. Kenelle voi oksentaa henkisen pahan olonsa ja kelle ei. 

 

Ketä mediassa on ”lupa” pilkata.