Hyi, tapa se mikä tuo on T. Anonyymi

12552986_779871162140139_6043191548504422870_n

Seuraan itse paljon maailman menoa ja psykologia kiinnostaa laajalti jo tulevan ammatinvalinnankin näkökulmasta.  Järkyttäviä ihmiskohtaloita tulee päivälehtiin viikoittain ja skaala on todella laaja. Monia järkyttäneissä eri-ikäisten rikosten uhrien tragedioissa ja niissä syissä mitkä ovat johtaneet kunkin uhrin järkyttävään kohtaloon. Tämän päivän maailma on todella sairas, kaikkea voidaan tehdä vailla syyllisyydentuntoa tai häpeää omantunnontuskista puhumattakaan. Jopa lapset ovat vahvasti esillä päivälehtien otsikoissa väkivaltarikosten tekijöinä. Mielessä on käynyt kuinka moni kasvattaja ymmärtää että hänen oma arvomaailmansa on malli josta kasvava lapsi ottaa oppia.  Niinpä aikuisten syrjiessä tai ylenkatsellessa muita heidän käyttäytyminen vaikuttaa lapsen asenteisiin muita kohtaan. Muistakaamme myös, että lapset vaistoavat tilanteet ja ymmärtävät jo pienestä pitäen paljon asioita.  Muista pahaa puhuva ja syrjivä aikuinen antaa esimerkin lapselleen, että omat ennakkokäsitykset ovat lupa syrjiä ja kiusata toisia. Näin syrjimisen ja kiusaamisen kulttuuriperimä siirtyy seuraavalle sukupolvelle ja tulevat koulu, piha ja työpaikkahelvetit odottavat uusia uhreja. Näin käyttäytyvät ihmiset pitävät huolen siitä että psyykkiset sairastumiset ovat jatkuvasti nousussa.

13876560_891923977601523_4982439979657197003_n

Hljattain tässä on ollut mediassa monta haukkumis jupakkaa. Eräässä dissaus jupakassa ottivat osaa eri kauneuskilpailujen voittajat julkisuudesta tunnettujen ystäviensä kera. Monesti on tullut huomattua että on muotia puhua kiusaamista vastaan, mutta todellisuus on toista. Tekopyhänä on helppoa esiintyä parempana ihmisenä, vaikka suljetuissa ryhmissä /keskusteluissa dissataan yhteistä kohdetta säälimättä ja mitään säästämättä. Selityksiä on jälkeenpäin helppo antaa, kun oma toiminta tuli julki vahingossa ja kohteen häpäiseminen oli tarkoitettu vain omalle porukalle. Häpäisijän menettäessä ns. kasvonsa pilkkaajana hänen minäkuvansa tulee uuteen valoon ja kääntyy pilkkaajaa itseään vastaan. Itseään täynnä olevalle ihmiselle tämä on usein jo liikaa, jolloin oma ilkeys halutaan naamioida selityksinä joita riittää.

1981847_454036284723630_922883058_n1925161_454036404723618_1155821419_n

Itse muistan hyvin omalta osaltani, kuinka Viidakon tähtösissä otetusta promokuvasta kasvoni sotkettiin.  Ohjelmaan osallistuneilla naiskommentoijilla hauskaa riitti eri sairaiden kommentointien kera. Kiusaamista ei koskaan myönnetä kiusaamiseksi, vaan se on viihdettä pilkatun kustannuksella. Naisporukoissa tunnetaan suurinta yhteenkuuluvuutta silloin, kun kyseessä on jonkun toisen naisen pilkkaaminen. Kaikki on sallittua, kunhan se ei osu omaan nilkkaan. Itseäni koskettavat ihmisten kovat kohtalot eläimistä puhumattakaan. Jospa jokainen voisi kantaa kortensa kekoon niin, että maailma olisi inhimillisempi paikka elää. Valitettavasti kaikkea pahaa ei yksin voi poistaa, niinpä minua lohduttaa se ajatus että myös paha saa palkkansa ennemmin tai myöhemmin jopa tässä maailmassa

x MK

Hyi, tapa se mikä tuo on T. Anonyymi