Talleta 1€ – saat 10€ pelirahaa tilillesi!

 • Avaa pelitili Wild Sultanille
 • Talleta 1€ ja saat pelitilillesi 10€
 • Voit myös lunastaa 100% talletusbonuksen 500€ asti

Sisäinen sairaus

Älä koskaan anna periksi

Vuosien saatossa on sairauksien osalta koettu paljon tutkimuksia, uusia lääkkeitä ja jatkuvia sairauskierteitä. Helppoa ei siis ole ollut, eikä ole nytkään. Aivan pienestä lapsesta asti on vuosi toisensa jälkeen tullut uusi vaiva, uusi sairaus ja uusi diagnoosi. Niitä on sen verran paljon että aina ei itse muista jokaista. Kamppailua on siis riittänyt ja paljon.

Noin 12 vuotta sitten ensimmäiset selkäongelmat alkoivat ja aina lääkärissä tokaistiin että kasvukipua se vain on. Ei sun ikäisellä voi muuta olla. No ongelmat pahenivat vuosien aikana eri tavoin. Jalat ja kädet saattoivat useasti puutua yllättäen alta, kovat kivut ja tulehdukset eri puolilla kroppaa vaivasivat ja joskus jopa käveleminen ja pelkkä pään liikuttaminen oli mahdotonta, sillä kipu oli niin kova tai kroppa niin jäykkä, että ei vain pystynyt kuin makaamaan. Kun pystyin juoksin lääkäristä toiseen, mutta fysioterapiasta, eri hieronnoista, lämpöhoidoista, nikamien naksauttamisista sun muista ei ollut mitään hyötyä. Välillä jopa tilanne paheni ja sain jatkuvasti käydä lääkärissä kipupiikeillä.

Lapsena minulla todettiin maitoallergia, eli mitään maitotuotteita en saanut syödä vaan kaikki piti korvata soija-, kaura-, tai muilla tuotteilla. Myös huomattiin että luuni on normaalia ohuempaa ja sain kalkkilisät tuplana päivittäin käytettäväksi. Suvussani erilaisia nivelsairauksia mm. Reumaa ja nivelrikkoa ja tämän vuoksi ne testattiin myös lapsena minulta varalta. No siihen se hoito sitten jäikin. Tähän asti olen edelleenkin kärsinyt erilaisista nivelongelmista, mutta raskauden jälkeen kaikki on pahentunut. Lääkärillä on tullut juostua ja tässä kolmatta viikkoa odotan että lähetteeni voitaisiin kirjoittaa ja lähettää eteenpäin, mutta sitä ei ole vieläkään ehditty tehdä. Oireet vain pahenevat mutta koska olen nuori niin lääkäri ei usko että mitään vikaa nivelissäni olisi eikä ole viitsinyt kokeisiin lähettää, koska lapsena mitään nivelsairautta ei löytynyt.

Kärsin jatkuvasti iskiaskivusta. Raajat menevät veteläksi ja puutuvat alta yllättäen. Lisäksi järkyttävä nilkkojen ja polvien luukipu on yhtä helvettiä ja ongelma viikottain ja tämän vuoksi en meinaa välillä saada edes unta tai herään aamulla todella aikaisin sillä kipu on todella kova. Myös käteni tulehtuvat usein, ovat kylmät ja särkevät eri tavoin. Nyt olen huomannut myös muutoksen sormissani, luukyhmyt. Pikkurillissä kyhmy on suurentunut ja sormistani huomaa että jokin nivelongelma niissä on, jota epäilen suuresti myös olevan raajoissani. No ensiviikkoa odotellessa, tiistaina lääkäriin jos saisin edes jotain apua nopeammin.

Sisäinen sairaus

16 kommenttia “Sisäinen sairaus

 • 28.3.2016 at 18:57
  Permalink

  Suomen terveydenhoito on jonottottamista ja erikoissairaanhoitoon pääseminen on monimutkaistunut. Terveyskeskuksen ylilääkärille soitto voi nopeuttaa erikoissairaanhoitoon pääsyä ja tukimuksia.Myös jos on mahdollista yksityislääkärin kautta lähte nopeutuu. Yliliikkuvat nivelet aiheuttavat monasti ongelmia selkään ja raajoihin. Sun pitää päästä ehdottomasti erikoislääkärin tukimuksiin fysiatrian erikoislääkäri esim. Tsemppiä paljon tukimuksiin ja muutenkin <3

  Vastaa
 • 29.3.2016 at 10:43
  Permalink

  Moikka, mä en ymmärrä miten joitkut saa kokoajan kaikkee kestää sullakin paljon terveysongelmia mutt silti sä vaan jotenki oot jaksanu mennä eteenpäin ja nyt oot viellä pienen lapsen äiti. Oot tosi urhea . Toivottavasti pääset pian tutkimuksiin ja kaikki selvii

  Vastaa
 • 29.3.2016 at 13:46
  Permalink

  Onko tutkittu fibromyalgiaa? Oireet täsmäisivät.

  Vastaa
 • 29.3.2016 at 23:31
  Permalink

  Reumakokeet kannattaisi teettää. Itselläni selkärankareuma aiheutti mitä kummallisempia vaivoja.

  Vastaa
  • 3.4.2016 at 14:48
   Permalink

   Viimeksi 7 vuotta sitten ja lääkäri tokaisi että siitähän on niin lyhyt aika joten ei ole tarve uusiin kokeisiin. Tosin vaadin että kokeet tullaan ottamaan.

   Vastaa
 • 30.3.2016 at 22:44
  Permalink

  moikka! tää on niin totta!!!! oon nyt noin 4 vuotta sairastanut tätä ”sairautta”. Eka meni jalat alta ja ihmettelin et mitä vi..ua tää on. Sairaalassa ravannut nyt jos jonkinlaisissa tutkimuksissa. Kaikki mahdolliset magneetti ja tietokonekuvaukset otettu, samoin verikokeet… myös selkäydinpunktio, luuydintutkimus ja mitä kaikkea vaan taivaan ja maan välillä. Erikois lihasklinikalla oon käynyt TAYSissa mutta eipä siitäkään apua. Nappeja vaan kirjoittelee ja olettaa et kipu ja särky helpottuu sillä.
  Joka aamu herään siihen et särky polvien luissa on jäätävää, pohkeissa kihelmöivää, sitli kukaan ei tajua sitä. Neurologikin vaan määrää uuden ajan ja olettaa et asia on sillä kunnossa. Mut joo, tää on mun tarina, haluaisin töihin- ees jonnekin mutta vaikee luvata työnantajalle mitään kun ei tiiä missä kunnossa aamulla jalat on. Ois kiva vaihtaa tuntemuksia.

  Vastaa
  • 3.4.2016 at 14:48
   Permalink

   Voimia sulle paljon! Helppoa kun nyky-yhteiskunnassa ei ole hoitoa saada saati kunnollista apua, ainoa ”apu” on paperi käteen ja nappia naamaan.

   Vastaa
 • 31.3.2016 at 18:11
  Permalink

  Taisi jäädä fysiikan oppitunnit vähemmälle: painovoima. Tiedätkö, mikä lasti sinulla on kannettavanasi uuden Tallinnan vierailusi myötä? Kroppasi lihaksisto ei vain kestä – kun ei ole niitä lihaksia sisäisistä tukilihaksistosta puhumattakaan.

  Vastaa
  • 3.4.2016 at 14:46
   Permalink

   Hei, jos et huomannut lukea tekstiä kuin osittain niin kannattaisi aloittaa alusta. Ymmärrän kyllä että ärsyttää jos kirjoitan blogissani muista asioista, kuin rinnat, mutta voimia sinulle!

   Vastaa
 • 1.4.2016 at 19:59
  Permalink

  Marianne oetko tutkikuttanut lääkäreillä etteivät kummat kyhmytsormisai vain ole
  nivelreuman tai nivelrikon oireita? Jollet niin teeppä se pian sillä mitä nopeammin sinun ikäviin oireisiisi saadan oikea hoito sen parempi se sinulle on. Jaksamisia sinulle noiden kipujen kanssa. ja perheellesi myös.

  Vastaa
  • 3.4.2016 at 14:47
   Permalink

   Viimeksi 7 vuotta sitten ja lääkäri tokaisi että siitähän on niin lyhyt aika joten ei ole tarve uusiin kokeisiin. Tosin vaadin että kokeet tullaan ottamaan.

   Vastaa
 • 5.4.2016 at 10:50
  Permalink

  Kuppakin aiheuttaa vastaavia vaivoja, sukupuolitautiklinikalle äkkiä.

  Vastaa
  • 5.4.2016 at 11:39
   Permalink

   Hei, ehkä sinulle on kuppasi aiheuttanut vastaavia oireita. Ihan valitettavasti sinulle, en ole koskaan sairastanut sukupuolitauteja ja itselläni on vakaa yksiavioinen avoliitto 🙂 Ihan tiedoksesi, mutta sukupuolitautivalistuksesi on mennyt pahasti pieleen, trollaamisesi ei nyt vain onnistunut. Kuppa ei aiheuta luusto muutoksia.

   Vastaa
 • 10.4.2016 at 13:51
  Permalink

  ”Suvussani erilaisia nivelsairauksia mm. Reumaa ja nivelrikkoa ja tämän vuoksi ne testattiin myös lapsena minulta varalta.”

  Lapsiparka… :/ Et sinä, vaan omasi jolle geenisi lahjoitit.

  Vastaa
  • 12.4.2016 at 16:35
   Permalink

   Jokaisen suvussa on sairauksia, enemmän tai vähemmän. Eikä kukaan tiedä missä ajassa kukakin niihin sairastuu. Tällä asenteella, jonka omaat kannattaa sinun selvittää oman sukusi sairaushistoria. Huomaa, että päässäsi on pahasti pielessä jotain ja sen huomaa kommentistasi jokainen, joka sen lukee.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Talleta 1€ - saat 10€ pelirahaa!
Talleta 1€ - saat 10€ pelirahaa!