Talleta 1€ – saat 10€ pelirahaa tilillesi!

 • Avaa pelitili Wild Sultanille
 • Talleta 1€ ja saat pelitilillesi 10€
 • Voit myös lunastaa 100% talletusbonuksen 500€ asti

Yhteiskunnan ”Ö-luokka”

 

Suomileikkuri

Pitkään olen miettinyt miksi politiikot saavat käyttää vaalimainoksissaan, omissa äänestys- sivuissa sun muissa mainoksissa, lupauksia ja asioita joihin HE lupaavat puuttua, korjata ja muuttaa. Mutta kun käykin niin, että kyseiset politiikot pääsevät eduskuntaan he kääntävät kelkkansa ja se sallitaan ilman minkäänlaisia sanktioita. Eli julkisesti paskanpuhuminen, kansan kusettaminen tms ovat sallittua. Mutta mitään seuraamuksia tästä ei heille seuraa.

Kyllä sen on huomannut, että muiden asioita vaikuttamaan tavoittelevat antavat kaikenlaisia lupauksia vain varmistaakseen oman pääsynsä haluamaansa asemaan. Minkä jälkeen voidaan unohtaa lupaukset mitä vuoksesi tehdään. Loppupeleissä he ajavat vain omia asioitaan. Miksi ihmeessä aina nämä häikäilemättömät omaneduntavoittelijat pääsevät vuosi toisensa jälkeen politiikkaan? Eiväthän he tiedä millaista on elää sellaisena ihmisenä, joka laskee jokaisen sentin, että saa edes maidon pöytään ja reissumiespaketin 45 sentillä, joissain jopa vieläkin halvemmalla.

Uusien lakien ja lisääntyneiden kiristyksien myötä monen kroonisesti sairaan puolet lääkkeistä ovat kuluneina viime vuosina jääneet apteekkiin. Varaa niihin ei vain kertakaikkiaan ole, sillä terveytensä kaupalla nykymaailmassa on riskeerattava, koska muuten ei ole varaa edes jonkinlaiseen ruokaan ja asumiseen.

Miksi ihmeessä politiikkaan eivät koskaan pääse he, jotka ovat nähneet ja kokeneet tämän yhteiskunnan ongelmat omin silmin ja kokemuksin. Toisin kuin nämä nykyiset politiikot, joiden ei tarvitse käyttää julkisen puolen terveyspalveluita, eikä heillä ole kokemusta mistään luukulta luukulle juoksuttamisesta mitä normi kansalainen kokee asioitaan hoitaessaan. Virkamiesbyrokratian kyykytysjärjestelmä on tuttua pääpainoitteisesti vain tavallisille kansalaisille. Näillä päättäjillä on tuntumaa yleensä vain pääpainotteisesti yksityispuolen toimivasta kokonaisuuudesta, jossa ei nähdä julkisen puolen terveydenhuollon sortumista omin silmin/kokemuksin. Heidän kokemuspohjansa ihmisen arkielämästä ja todellisuudesta ovat aivan eri maailmasta, kuin tavallisten ihmisten, jotka tuntevat kyykytysjärjestelmän koneiston karkeamman puolen. Päättäjille on näyttänyt olevan tärkeintä vain omien etujen, työpaikan ja muiden etujen vaaliminen sillä heitä eivät koske leikkausjärjestelmät, kun rahoista päätetään keneltä leikataan ja kelle tulee lisää etuisuuksia. Aina löytyy pykäliä heidän etujensa turvaamiseen. Päättäjistä kukaan ei pystyisi elämään niin miten moni täällä tällä hetkellä elää. Monia koskettava köyhyys, köyhyysrajan alla eläminen ja jokaisen sentin laskeminen olisi tälle politiikkoporukalle täysi mahdottomuus kokemuksena.

Niinpä tavalliset kansalaiset, opiskelijat, työttömät, työssäkäyvät, eläkeläiset, yrittäjät ja keikkatyöläiset saavat miettiä jatkossakin miten katto pysyy pään päällä ja miten on ylipäätään varaa maksaa laskut, lääkkeet ja saada ruoka pöytään. Harrastuksiahan on turha edes ajatellakkaan, kun niihin ei ole varaa, Miettiminen koulutuksista sun muista, kun ei vain ole varaa maksaa eri koemaksuja tms, koska muutoin ei ole varaa elämiseen yleisesti. Jostain siis täytyy luopua, joko maksat koemaksun tai jätät maksamatta hammaslääkärilaskun. Mukaan lukien vielä he jotka eivät vain pääse töihin millään ja sen päälle he, jotka sairastuvat henkisesti tai fyysisesti. Näillä kohtalokkaasti sairastuneilla ole enää henkistä ja/tai fyysistä kapasiteettia, jolloin heillä ei ole itsellään enää varaa hoitoihin ja lääkkeisiin. Kirjava lakibyrokratia ja eri kyykytystoimenpiteet tulevat nykyvuosina yhä tutummaksi monille. Joukkoon mahtuu myös heitä, joille näiden hallituksen laatimien ”laskujen” maksattaminen saattaa monen sairaan lopullisen taloudellisen romahtamisen myötä ennenaikaisesti hautaan.

Monia opiskelijoita ja työntekijöitä koskeviin lakeihin kajoamalla ja poistamalla heidän etujaan suomesta luodaan yhteiskunta, jossa tavalliset ihmiset kuuluvat jatkossa Ö-luokkaan.

Yhteiskunnan ”Ö-luokka”

16 kommenttia “Yhteiskunnan ”Ö-luokka”

 • 3.4.2016 at 21:42
  Permalink

  Nuoreksi kaunottareksi jaksat aina yllättää 🙂 pohdit paljon ja sulla on hyviä mielipiteitä jotka koskettavat laajalti eri elämän osa – alueita. Tämäkin puoli saa katkeelliset varmasti kuohumaan joten katkeransävyiset ja typerät kommentit tulevat blogeihisi juuri niiltä joille on liikaa kaikki mitä sinussa on koska et vastaa heidän aivokapasiteettinsa ymmärrystaajuuksia koska olet fiksu , kaunis ja kaikenlisäksi viellä äiti ja parisuhteesi ei mennytkään kuten he toivoivat siinä on nielemistä monille pässinpäille. Sinussa on ainesta vaikka mihin <3

  Vastaa
 • 4.4.2016 at 01:37
  Permalink

  Moikka mun mielestä voisit lähteä jotenki ajamaan ihmisten asioita politiikkaan. Sulla on rohkeutta puhua asioista ketään mielistelemättä ja et oo mikään pissis joka esittelee merkkivaatteitaan ja feikkielämäänsä kuten nää dalerit sun muut seniorilissut .

  Vastaa
  • 4.4.2016 at 10:14
   Permalink

   Ei politiikassa pärjää olemalla vain mieltä jotain joistain asioista, siellä pitää olla kompetenssia myös käsitellä niitä asioita ja tuntea poliittisen päätöksenteon perusteet. Suosittelen valtiotieteen tai politiikan tutkimuksen opintoja yliopistossa, ne voi aloittaa tekemällä vain perus- ja aineopinnot avoimessa yliopistossa. Politiikka on lopulta suurta näytelmää, jossa eturyhmät ja ammattitaitoiset lobbaajat saavat asiansa parhaiten edistetyksi. Valehtelu on sallittua, koska sitä tekevät kaikki ja se on maan tapa.

   Vastaa
 • 4.4.2016 at 11:34
  Permalink

  mitähän tuokin turha julkkis valittaa ja kitisee ettei muka rahat riitä!!!!!!!!! ois jättäny muutamat tissien korjaukset tekemättä ja menis vaiks töihin tai no ilman koulutusta ei taida päästä onko tuossa tuleva tukianen

  Vastaa
  • 4.4.2016 at 21:52
   Permalink

   Kun kommentoi toisen postaukseen kannattaa paneutua enemän kirjoittajan tietoihin myös, jotka löytyvät myös täältäkin blogista. Opiskelen ammattia itselleni, teen keikkaduunia aina kun ehdin ja vietän perheeni ja lapseni kanssa aikaa. Olet selkeästi hyvin pinnallinen ihminen jolle on tärkeintä, kun pääsee rähjäämään kommenttiosioon. Koville varmasti ottaa, kun asiani eivät ole niin kuin kaltaisesi katkera kykenee kuvittelemaan.

   Vastaa
 • 4.4.2016 at 11:36
  Permalink

  En yleensä sinun blokia seuraa, mutta oli kyllä niin naseva kommentti nykytilanteeseen että ei oo muutakuin pakko tykätä. Itsekkin opiskelen ja ollut terveyden kanssa ongelmia, vaimo on ainoa joka käy töissä, kela on lopettanut tökäritkin. Opintotuella tällä hetkellä ja vuokra ja elinkustannukset nousee joka vuosi. Voisivat päättäjät joskus tehdä päätöksen että vähätuloisillekin tulisi helpotusta eikä vaan vietäisi kaikkea pois.

  Vastaa
 • 4.4.2016 at 18:01
  Permalink

  Eikös tämä kansa ole nämä paskanpuhujat sinne Arkadianmäelle valinneet. Totta on se että lupaukset petettiin mutta toinen ongelma lienee se että moni nukkuu äänestyspäivän ohi. Kuvitellaan että äänestämällä ei voi vaikuttaa. Vaikka äänestämättä jättämisellä on vieläkin traagisempi vaikutus. Fakta on se että rikkaat äänestävät AINA rikkaita ja kun köyhempi ei äänestä ketään, on se pojo taas rikkaiden laariin. Jos kaikki , joilla on äänestysoikeus, olisivat kiinnostuneita äänestämään, tulos voisi olla hyvin toisenlainen. Toivottavasti tämä nähtäisiin ensi vaaleissa.

  Vastaa
 • 4.4.2016 at 19:18
  Permalink

  Vähemmän yllättäen jätä julkaisematta sellaiset kommentit, jotka saattavat kyseenalaistaa pinnalliset käsityksesi politiikasta. No, ei varmaankaan voi muuta sinulta odottaa. 😀

  Vastaa
  • 4.4.2016 at 21:48
   Permalink

   Nauran täällä sinulle trolli, huomaa että muuta elämää sinulla ei ole ja julkaisen valitettavasti sinun harmiksesi kaikki kommentit. Etkö keksi parempaa tekemistä, kuin esiintyä täällä kaikilla eri nettipersoonillasi? Parissa sinun laittamassa viestissäsi on täysin sama IP-osoite. Voit omin silmin katsoa sen tästä alhaalta.

   ime persettä
   [email protected]
   88.193.238.17

   Valtio tieteen maisteri
   [email protected]
   88.193.238.17

   Vastaa
 • 5.4.2016 at 17:24
  Permalink

  Sama ip-osoite ei tarkoita samaa kirjoittajaa. Melko pikkusieluista ryhtyä julkaisemaan ihmisten tietoja, vaikka niitä ei saisi julkaista. Taidat olla juuri sellainen, kuin julkinen kuva antaa ymmärtääkin.

  Vastaa
  • 5.4.2016 at 18:32
   Permalink

   Itseasiassa kommentoijasta huomasi tasan myös, että oli sama kirjoittaja plus IP-osoite. Ihan tiedoksesi, mutta se mitä nettiin itse julkaisee niin ottaa siitä vastuun, varsinkin jos kommentoi ja kommentti julkaistaan. Sillä kommentoinnissa laitetaan nimi, sähköposti jne, jonka tiedot näkevät myös muut. Mieti tarkemmin mitä kirjoittelet 😉

   Vastaa
 • 6.4.2016 at 10:28
  Permalink

  Tuossahan lukee, että sähköpostiosoitetta ei julkaista, silti niin teet. Mitä se kertoo sinusta? Siirryt adhominemiin, kun substanssin hallintasi on jossain kävyn ja tiskiharjan välimaastossa.

  Vastaa
  • 6.4.2016 at 15:43
   Permalink

   Blogini tuntuu olevan sinulle erittäin tärkeä pahanolon purkamisväline. Käyt päivittäin täällä vinkumassa. Mietippä mitä se kertoo sinusta. Minun ei tarvitse todistella kaltaisillesi trolleille yhtikäs mitään. Voimia vaan kovasti vitutukseesi 😉

   Vastaa
 • 6.4.2016 at 19:32
  Permalink

  Hienoa että huomaat että porvari hallitus hakee porvarien etuja ja pistää köyhät kyykkyyn. Yhteiskuntasopimus: vähemmän rahaa köyhille enemmän rikkaille se ”auttaa kilpailukykyä”. Samalla logiikalla vois ottaa orjuuden suomeen se vasta kilpailukykyä auttaiskin.

  Vastaa
 • 10.4.2016 at 10:36
  Permalink

  Mitä sä olet oikeesti saanu elämässäs aikaan? Siis konkreettisesti?

  Vastaa
  • 12.4.2016 at 16:33
   Permalink

   Perheen, miehen, lapsen, töitä, koulutuksen, kouluttaudun uuteen ammattiin nyt ja teen töitä ohella, kun ehdin. Kaiken mahdollisen, mistä olen erittäin onnellinen 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Talleta 1€ - saat 10€ pelirahaa!
Talleta 1€ - saat 10€ pelirahaa!