Suoraan asiaan!

Koska suomalainen haluaa mennä suoraan asiaan!

 • Koska haluan voittamani rahat käyttööni heti. Piste.
 • Koska haluan pelata, enkä kuulla megabonuksista ja ”lisäeduista”.
 • Koska henkilöllisyyden todistaminen sähkölaskulla on vaan naurettavaa.

Me hirveät ihmiset

13384776_860267320767189_1608270850_n

Terveydenhoitoalan opiskelijana itseäni kiinnostava ihmisen eri ikäkausiin liittyvä psyyken kehittyminen ja kasvu ihmisenä antaa vastauksia moniin eri kysymyksiin. Myös tunteiden vaikutukset ja niiden hektisyys vaikuttavat eri ikäisten ihmisten tapaan toimia tilanteissa, joissa henkinen paine on hyvin voimakasta. Pidempään jatkuessaan paine aiheuttaa ihmisessä erilaisia tunnereaktioita kuin äkillisesti syntyvät stessitilanteet.

Elämällä on usein tapana muokata ihmistä, asenteita, toimintapoja ja ymmärrystä. Naisilla erityisesti äidiksi tulon myötä kasvu aikuisuuteen on nopeaa. Niinpä moni hämmästelee esim. Selatessaan vanhaa päiväkirjaansa/valokuviaan miten silloiset valinnat ja vaiheet ovat kuuluneet joskus omaan elämään.

Monelle nuorelle on myös tuttua se, että ne valinnat/teot mitä on joskus alle parikymppisenä tehnyt eivät elämän tuoman aikuistumisen myötä tulisi enää omiksi valinnoiksi vastaavissa tilanteissa. Jokainen ihminen on omanlaisensa persoona, johon vaikuttaa myös se millaisessa ympäristössä on elämäänsä elänyt. Ei ole olemassa ihmistä, joka olisi kaikella tapaa täydellinen ja virheitä tekemätön. On kuitenkin kohtuutonta leimata ihmisiä loppuiäkseen arvettomista asioista/teoista, jotka on tullut nuorella iällä tehneeksi tosin kuin vakavat teot, joita jotkut tekevät vanhempana takanaan useita vuosia elämänkoulua.

Nykykäsityksien ihmisten asenteiden myötä kovin kummoisia ei tarvitse nuorena tehdä, kun saa leiman loppuiäkseen riippumatta siitä, kuinka monta vuotta tapahtuneesta on nykyisyyden seesteisyyttä mitenkään huomioimatta. Toisia arvostelevien on hyvä muistaa, että kenenkään elämää ei pysty hänen puolestaan elämään, kokemaan ja saati tuntemaan. Jokaisen elämään liittyy monenlaisia vaiheita, jotka muokkaavat ihmistä aikuistumisen tuomaan harkintakykyyn. Jossain määrin tästä aiheesta on ollut keskustelua mediassa. Eri alojen asiantuntijat keskustelivat anteeksiannosta ja siitä, kuinka mm. Vakaviakin virheitä tekeville pitäisi antaa anteeksi uusien mahdollisuuksien kera. Monesti näissä keskustelupaneeleissa monissa aiheista saadaan hyvää ja rakentavaa keskustelua, kuitenkaan ihmisten välisissä vuorovaikutuksissa (esim. nettiryhmissä) nämä omasta kokemuksesta toisten elämään millään tavalla kuulumattomat ihmiset ovat asenteissaan hyvin jyrkkiä ja kohtuuttomia. Pitäen oman syntilistansa visusti salassa, eivätkä omat leimaukset tietenkään kohdennu heihin itseensä, vaikkapa olisi tullut tehdyksi yhtä sun toista iästä riippumatta.

Eräs vanhempi, joka kohdensi negatiivisuutensa minuun esitti mielipiteensä näin ”Aina ärsyttää tämä että sanotaan kun olin nuori niin pitää antaa anteeksi.” Tällaisiä mielipiteitä omaavan vanhemman lapsella tulee olemaan kasvaessaan todella kovat paineet, koska häneen kohdentuvat vaatimukset ovat kohtuuttomat. Virheet kuuluvat ihmisen elämään myös niiden omien lasten, joita kasvatamme mukaanlukien seuraava sukupolvi. Toki on olemassa ihmisiä, joilla on niin voimakkaat mielipiteet, että keskustelua sellaisen henkilön kanssa on mahdoton käydä. Tämän kaltaisista ihmisistä tulee korostuneesti esiin voimakas negatiivisuus ja katkeruus missä heille on erityisen tärkeää toisen tuomitseminen loputtomaan negatiivisuuteen. Näin kovia asenteita omaava vanhempi varmasti nukkuu ilman omantunnontuskia yönsä sinäkin iltana, kun hänen oma jälkikasvunsa tekee nuoruuden tunnekuohuissaan sen väärän valinnan ja virheliikkeen. Hänen vanhempansa muistaa silloinkin seisoa mielipiteensä takana leimaten myös oman jälkikasvunsa loppuiäkseen. Kuten tämä vanhempi, joka minulle vielä sanoi näin. ”aina ärsyttää tämä että sanotaan kun olin nuori niin pitää antaa anteeksi.”

Me hirveät ihmiset

7 kommenttia “Me hirveät ihmiset

 • 5.6.2016 at 22:04
  Permalink

  Nainen on naiselle susi ainakin sinulaisellesi . Olet fiksu ja empaattinen tähän viellä seksikäs nuori olemuksesi on aivan liikaa ihmisille joilla näitä ominaisuuksia ei ole. Pahansuovat ihmiset vääristelevät mielellään pienintäkin virheliikettäsi mutta se vika on heillä pahin siellä korvien välissä . Heille kun on lusikalla vaan annettu..

  Vastaa
 • 5.6.2016 at 22:30
  Permalink

  Hyvin kirjotettu taas. Ite oon sitä mieltä et noita pilkunviilaajii on aina vinkumassa ja itteeni mua ei kiinosta paskaakaan mitä joku on mieltä. Mulla kanssa kova elämä, lapsuus ja nuoruus ja tollaset valittajat saa suksia hevon helvettiin. Itellä niillä on oikeesti pahimmat paskat housuissa

  Vastaa
 • 6.6.2016 at 19:24
  Permalink

  Moikka Marianne , Oonpa seuraillut postauksiasi ja pakko sanoa että mikään tyhjäpää et todellakaan ole.
  Ihmetyttänyt on myös se kun sä pistät jauhot suuhun näille sulle päätään aukoville ,jotka kommentoi erityisesti kuvapainoitteisiin postauksiin. Sinne tulee samantyylistä typerää vikinää mitä sun instagramin kuviis on tullut . Erityisesti naisilta ja muutamilta jannuilta joiden oma miehisyys kokee susta jollain tavalla suuren kriisin itsellensä . Sun kuvat on tyylikkäitä ja kaukana aikuisviihteestä ,MUTTA koska oot nuori ja kaunis niistä nousee kova meteli ,niiden keskuudessa jotka myös ottaisivat itsestään poseerauskuvia . Tosin heidän oma ulkonäkö ei heillä siihen vaan riitä. Vaikka menis samaan poseerausasentoon. Niinpä on pakko haukkua, kun nämä arvostelijat tietävät sisimmässään ,että ei oo mitään mahdollisuuksia kilpailla sun kanssa kauneudesta eikä seksikkyydestä. Sun postaukset on monelle kova pala, koska tämän ulkoisen kauneutes lisäksi sä et ole mikään typerys. Hauska olet mitä oon sua telkussa myös nähnyt .Tsempit sulle ja tiedä että olet aivan ihana nainen ! 🙂

  Vastaa
 • 6.6.2016 at 21:02
  Permalink

  Taitaa olla herkässä kun erään äitiryhmän keskustelujen jälkeen piti tällainen oikein kirjoittaa. Et sinä yössä muutu. Olet BB-Marianne ikuisesti.

  Vastaa
  • 8.6.2016 at 20:25
   Permalink

   Kaltaisiasi ikuisesti psyykkisesti hiekkalaatikolle jääneitä inttäjiä tulee olemaan aina tässä maailmassa. ”olavi äitiryhmästä”

   Vastaa
 • 7.6.2016 at 20:35
  Permalink

  NO moro! pittää kylä paekkansa tuo että ei tarvitte juuri mitään tehrä niin saapi leiman loppuiäkseen. Asun paikkakunnalla missä jokunen vuos sitte tuli mentyä mukkaan kaverin hölmöilyyn ja sen jäläkeen on miusta liikkunnu kaikenlaista mikkä ei piä paikkaansa ollenkaa. Nää siun postaukset, miä tykkään ! 🙂 Iha asiaaha onpi.

  Vastaa
 • 8.6.2016 at 23:45
  Permalink

  Hienoja kirjoituksia sulla ja todella hyvin kirjoitat. Huomaa että paneudut kaikkiin aiheisiin ja ns. pääs on tervävä kun partaveitsi. Ei mitään pinnallista shaissea mitä muilla, vaan syvällistä ja perusteltua asiaa kaikissa. Helmi olet näiden bloggaajien joukossa , erotut todella muista. Näihin jää koukkuun. Yhden kun on lukenut odottaa aina sun seuraavaa postausta .Olen ehdottomasti sun fani

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Talleta 1€ - saat 10€ pelirahaa!
Talleta 1€ - saat 10€ pelirahaa!